Julia Maria Keers studeerde Literatuurwetenschappen en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, English Literature aan de KU Leuven en volgde de onderzoeksmaster Comparative Literary Studies aan de Universiteit Utrecht. Hoewel ze officieel drs. is in de Literatuurwetenschappen, leest ze in de praktijk vooral de gothic novels van de Brontë sisters en Daphne du Maurier (ze is zelf nogal een angsthaas). Tijdens haar studie schreef ze o.a. voor Spunk, Babel Magazine, Slang en de boekhandel Books & Bubbles.

Ze schrijft als freelance journalist voor Happinez, is literatuurrecensent bij AD Magazine en volgt een opleiding tot Yoga & Meditatiedocent in de Naardense bossen (haar ouders hadden een winkel in Perzische tapijten in Naarden) tussen de vossen, de herten en de konijnen. En de vogels die op zonnige dagen qua bezieling niet onderdoen voor het philharmonisch orkest. In haar vrije tijd dwaalt ze graag door weidse landschappen, uitgestrekte bossen of middeleeuwse kastelen (alles wat oud is en afbrokkelt heeft meestal haar aandacht). 

Ze houdt literaire vragenvuren met boekenliefhebbers en interviewt schrijvers over hun pas verschenen romans, omdat ze ervan houdt om je samen over het bestaan, de maatschappij en de groeipijnen van de menselijke geest te verwonderen. 

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje naar juliamariakeers@outlook.com